O svoje recepty sa podelili s nami na stránke Kralovskyrecept.sk či na Facebooku mnohí z vás a hrali tak o rozličné vecné ceny i možnosť získať hlavnú odmenu v podobe Kráľovskej hostiny.
Tento mesiac sme teda varili. Presnejšie, varil skvelý kuchár Tomáš Zapletal zo Školy varenia pre gurmánov a postaral sa tak o kráľovskú hostinu v Prievidzi, u víťazky Lucie.
V dobrej nálade sa už od rána (nie príliš skorého) pripravovalo jedlo ako napríklad kuracia terina s figovým pyré, toastom a rukolou, kráľovská polievka so zeleninou, mäsom a domácimi palacinkami, grilované kuracie stehno, plnené panchettou, podávané so špargľovým krémovým rizotom a bylinkovým demi glace. Lákavá vôňa variaceho sa jedla postupne umocňovala hlad a na obed veru nikto neváhal, či si sadnúť za stôl.
Výherkyňa si spolu so svojou rodinou a hosťami pochutnali na niekoľkých chodoch, v ktorých hlavnú rolu hrala kráľovská kuracina. Záver hostiny sa niesol v sladkom duchu, o čo sa postaral podávaný dezert – karamelová pannacotta s lesným ovocím a limetkovým tvarohom. Po celý čas vládla príjemná atmosféra a veríme, že Kráľovská hostina v podobe špecialít na tanieri splnila očakávania výherkyne i jej hostí.
Ďakujeme všetkým súťažiacim za účasť a inšpiratívne recepty.
Želáme vám, nech je chutný a lahodný nielen každý váš pokrm, ale i každý jeden deň.