Skip to content

Novinky, rady a zaujímavosti

O svoje recepty sa podelili s nami na stránke Kralovskyrecept.sk či na Facebooku mnohí z vás a hrali tak o rozličné vecné ceny i možnosť získať hlavnú odmenu v podobe Kráľovskej hostiny.

Tento mesiac sme teda varili. Presnejšie, varil skvelý kuchár Tomáš Zapletal zo Školy varenia pre gurmánov a postaral sa tak o kráľovskú hostinu v Prievidzi, u víťazky Lucie.

V dobrej nálade sa už od rána (nie príliš skorého) pripravovalo jedlo ako napríklad kuracia terina s figovým pyré, toastom a rukolou, kráľovská polievka so zeleninou, mäsom a domácimi palacinkami, grilované kuracie stehno, plnené panchettou, podávané so špargľovým krémovým rizotom a bylinkovým demi glace. Lákavá vôňa variaceho sa jedla postupne umocňovala hlad  a na obed veru nikto neváhal, či si sadnúť za stôl.

Kralovska hostina
Takto sme začínali:)

Výherkyňa si spolu so svojou rodinou a hosťami pochutnali na  niekoľkých chodoch,  v ktorých hlavnú rolu hrala kráľovská kuracina. Záver hostiny sa niesol v sladkom duchu, o čo sa postaral podávaný dezert – karamelová pannacotta s lesným ovocím a limetkovým tvarohom. Po celý čas vládla príjemná atmosféra a veríme, že Kráľovská hostina v podobe špecialít na tanieri splnila očakávania výherkyne i jej hostí.

 

Kralovska hostina zaver
Takto sme končili:)

Ďakujeme všetkým súťažiacim za účasť a inšpiratívne recepty.

Želáme vám, nech je chutný a lahodný nielen každý váš pokrm, ale i každý jeden deň.

 

Výherkyňa Kráľovskej receptu spolu s hosťami
Výherkyňa Kráľovského receptu spolu s hosťami

newsletter subscription

Subscribe our newsletter to get news updates.