Naučíme sa, ako rozpoznať kvalitné kuracie mäso. Čo je pri ňom dôležité a prečo, kde a ako ho kúpiť, čo sa viac oplatí, na čo si dávať pozor. Ukážeme si aj, ako ho doma jednoducho naporcujeme a vykostíme.
„Jesť, to je nevyhnutnosť, ale správne jesť, to je umenie.“ La Rochefoucauld
Pobavíme sa o chove kureniec a čo všetko ovplyvňuje. Taktiež o príprave kuracieho mäsa, aby sme z neho využili maximum výživných látok a posilnili svoje zdravie.
„Jeme aj očami.“ Japonské príslovie
Povieme si, čo si všímať na obale, etikete, či na povrchu mäsa, aby sme sa nenechali nachytať len pekným obalom, popisom, či cenovkou.
„Zo všetkých lások najúprimnejšia je láska k jedlu.“ George Bernard Shaw
Podelíme sa o recepty, tipy na oku lahodiace stolovanie, triky ako zachovať dekórum pri konzumovaní jedál z kuracieho mäsa, či ako zvoliť vhodné prílohy a nápoje ku kuracím pokrmom.
„Povedz mi, čo ješ, a ja ti poviem, kto si.“ Brilat-Savarin
Aby sme boli informovanejší v témach, s ktorými žiJEME, aby sme boli istejší pri nákupoch a príprave pokrmov.
Vitajte, priatelia!