Kura môžeme vykostiť ešte skôr, ako z neho začneme variť. Zaberie to síce trocha viac času ako hodiť celé kura na plech, nie však cez dve minútky, o čom sa presvedčíme aj v tomto videu. Chce to len cvik a raz dva pomocou ostrého vykosťovacieho noža oddelíme kosti od mäsa.
Potom už stačí len zapojiť fantáziu a hosťom pripravíme napríklad vykostené kuracie stehná na prírodno, na smotane, na šťave, v marináde, s plnkou atď. S vykosteným kuracím mäsom je tých možností, ako ponúknuť našej návšteve niečo netradičné, veru veľa.
Či už k nám prišiel na návštevu niekto bez chrbtovej kosti alebo dobrák od kosti, či už nás navštívila nejaká „kosť“ alebo „kosť a koža“, rozhýbme kosti a pripravme pre hostí kura bez kostí. Chýbať im nebudú.
KuRadič (užitočné rady na záver)
- na vykosťovanie kuraťa používajte kvalitný, ostrý nôž
- pri vykosťovaní sa snažte čo najmenej zarezávať do mäsa, aby nestratilo svoju kvalitu