Skip to content

Novinky, rady a zaujímavosti

Kto by to bol povedal, že slovenský poklad, bryndza, dokáže povzniesť recepty s kurací mäsom na vyššiu úroveň. Možno vám táto kombinácia nikdy nenapadla, preto vám prinášame rýchly recept, ktorý je ako stvorený na nedeľný obed, na ktorom si pochutia všetci členovia rodiny. Recept je zdravý, nutrične vyvážený a určite by ste ho mali zaradiť do svojho jedálnička.

Bryndza je bomba pre zdravie

Tento slovenský skvost je vyrobený z ovčieho mlieka. Obsahuje probiotiká, znižuje cholesterol a tuk v krvi a niektorí odborníci tvrdia, že dokáže znížiť aj krvný tlak. Taktiež je nabitý bielkovinami, minerálmi a vitamínmi skupiny B. Bryndza má aj antisklerotické účinky a podporuje samočistiace procesy v tele. Navyše je dobre znášaná ľuďmi trpiacimi intoleranciou laktózy.

Kuracia roláda plnená bryndzou, šunkou a sušenými rajčinami

Príprava kuracej rolády je časovo nenáročná a uspokojí chute každého stravníka. Ingrediencie na 4 porcie:

  • 200 g bryndze
  • 100 g sušených rajčín v oleji
  • 70 g šunky
  • 700 g vykostených kuracích stehien
  • čerstvé oregano
  • soľ a korenie
  • 100 ml vývaru
  • 50 g masla

Postup:

Sušené rajčiny necháme odkvapkať a najemno nasekáme niekoľko lístkov čerstvého oregana. Mäso položíme na potravinovú fóliu, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Navrch poukladáme šunku, na ktorú rozdrvíme bryndzu a do stredu poukladáme sušené rajčiny. Ochutíme oreganom a zvinieme do rolády, ktorú zaistíme ihlami alebo potravinárskou niťou. Takto pripravenú kuraciu roládu dáme do pekáča, podlejeme vývarom, obložíme vetvičkami byliniek a zakryté pečieme pri 190 °C približne 40 minút. Potom pokrievku alebo alobal odstránime a za stáleho potierania maslom roládu dopečieme do zlatohneda. Prajeme dobrú chuť!

KuRadič radí:

  • Na recept odporúčame použiť Kráľovské kuracie stehno horné vykostené a Kniežaciu prémiovú šunku špeciál od Kura Kráľovské.
  • Recept je vhodný pre ľudí s intoleranciou laktózy.
  • Aby výpek lepšie chutil, zalejte mäso kuracím vývarom.
  • K receptu sa hodia klasické aj netradičné prílohy.

newsletter subscription

Subscribe our newsletter to get news updates.