Skip to content

Novinky, rady a zaujímavosti

Nemáte čas, aby ste v kuchyni strávili posledné chvíľky mladosti? Alebo jednoducho milujete recepty, ktoré vám vyčaria chutnú večeru či obed za pár minút? Nech už je váš dôvod akýkoľvek, rozhodne sa nemusíte zaobísť s nudným jedlom ani pripravovať dookola to isté. Jednoduché a chutné recepty z kuracieho mäsa zvládnete ľavou zadnou. Poďte si s nami pripraviť plnené šunkovo-syrové rolky alebo úžasne krémové špargľové linguine s kuracími rezancami.

Plnené šunkovo-syrové rolky

Potrebujeme:
• 6 kuracích pŕs bez kože a kosti od HSH
• 6 plátkov kvalitnej šunky od HSH (hydinová debrecínka)
• 6 plátkov syra
• ¼ ČL mletej červenej papriky
• ¼ ČL mletého čierneho korenia
• ¼ hrnčeka hladkej múky
• ¼ hrnčeka strúhaného parmezánu
• ¼ ČL soli
• voliteľné: nasekaná čerstvá petržlenová vňať
• na uchytenie: špáradlá
• verzia 1: + 3 PL olivového oleja
• verzia 2: + jedno rozšľahané vajíčko a 50 ml rastlinného oleja

Postup:
Kuracie prsia dáme na veľkú dosku, zakryjeme potravinárskou fóliou a jemne vyklepeme, aby nám vznikli rezne. Vyklepaný kurací rezeň trošku osolíme, poprášime červenou paprikou a čiernym korením. Potom naň položíme šunku a syr – a kto chce, pridá aj čerstvú vňať. Takto pripravené mäso zrolujeme do rolády a prepichneme tam, kde sa mäso končí, použitím špáradla. Použijeme dve špáradlá: jedno uchytíme v strede a na začiatku rolády a druhé pozdĺž druhej polovice rolády.
Verzia č. 1, rýchlejšia: Takto pripravené rolády dáme na pekáč, polejeme 3 PL olivového oleja a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na cca 20 minút.
Verzia č. 2, pomalšia, ale špeciálnejšia: V mise zmiešame múku, parmezán, trošku papriky. Rolky najprv obalíme v rozšľahanom vajci a následne ich dáme do misy s múčnou zmesou. Pekne obalíme z každej strany a pečieme na panvici s rastlinným olejom. Necháme ich opekať cca 2 minúty, obraciame z každej strany. Následne zakryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni približne 10 minút. Podávame s kašou, so zemiakmi, s batatovým pyré alebo s obľúbenou prílohou.

TIP pre začiatočníkov: Ak si neviete rady so špáradlami, môžete v prípade pečenia v rúre použiť aj tenší potravinársky špagátik a rolky zviazať. Nezabudnite ho však pred servírovaním odstrániť.

Krémové špargľové linguine s kuracími rezancami

Potrebujeme:
• 1 balenie cestovín linguine
• 1 balenie zelenej špargle
• 300 g kuracích pŕs od HSH
• 60 ml olivového oleja + 2 PL olivového oleja
• 200 g krémového syra (Philadelphia/Lučina)
• ¼ ČL soli
• štipka mletého čierneho korenia
• na dochutenie: čerstvá bazalka

Postup:
Kuracie mäso nakrájame na tenké rezančeky. Špargľu umyjeme, očistíme a nakrájame na cca 2 cm dlhé časti. Začneme špargľou, ktorú dáme na panvicu so zohriatym olivovým olejom (60 ml), restujeme 2 minúty a zakryjeme pokrievkou. Necháme dusiť 8 minút, osolíme podľa chuti, pridáme mleté čierne korenie, krémový syr a rozmixujeme tyčovým mixérom na krémovú omáčku.
Do vody zatiaľ dáme uvariť linguine podľa návodu na obale. Pripravíme si panvicu s 2 PL olivového oleja. Keď sa olej zohreje, do panvice dáme kuracie mäso, restujeme, kým sa zatiahne, a potom podusíme pod pokrievkou na miernom ohni cca 8 minút. Potom odkryjeme a necháme ešte 2 minúty na vyššom stupni mäsko restovať, aby bolo jemne chrumkavé.

Tesne pred dovarením mäsa by sme mali mať hotové naše linguine, takže ich scedíme a pridáme do panvice so špargľovou omáčkou, premiešame, aby sa cestoviny obalili v omáčke. Ak máme hotové, môžeme servírovať. Na tanier dáme porciu cestovín, navrch kuracie mäso a dochutíme a dozdobíme čerstvou bazalkou. Prajeme dobrú chuť!

Máte aj vy svoj obľúbený recept z kuracieho mäsa, na ktorý nedáte dopustiť? Neváhajte sa oň podeliť, aby sme sa mohli vzájomne inšpirovať k ďalším chutným pokrmom.

newsletter subscription

Subscribe our newsletter to get news updates.