K typickým zložkám marinády patrí olej, ocot, víno či korenie a citrón. Avšak receptov na marinády je veľa a môžete v nich nájsť naozaj ingrediencie od výmyslu sveta. Ako napríklad papayu či kiwi. Nikoho teda neprekvapí, že pri niektorých druhoch marinád sa vyžaduje, aby si mäso v nich postálo aj zopár dní.
Vo videu sa zoznámite s jedným receptom na marinádu. Je jednoduchý a obsahuje len také ingrediencie, ktoré na našom trhu bežne dostať, a obyčajne sú súčasťou každej slovenskej kuchyne. Ak sa rozhodnete recept vyskúšať zarovno so sledovaním videa, vopred upozorňujeme, že kuracie mäso musí stáť v tejto marináde tri hodiny. Takže ideálny čas na prípravu marinády nie je vtedy, keď už ste naozaj veľmi veľmi hladní.
Marína, rád ťa mám – tak spieval svojho času známy Gejza Dusík. Veríme, že recept z videa vám bude chutiť a možno si po dobrom jedle aj zanôtite: Marináda, rád ťa mám… 🙂
KuRadič (užitočné rady na záver)
- do marinády používajte kvalitné a čerstvé suroviny
- mletá červená paprika marináde skôr ublíži ako pomôže
- kuracie mäso by malo byť v marináde aspoň tri hodiny, ideálne však od večera do rána