EN
Je toho viac

Bratislavské Cubes sa oplatí navštíviť

Kvalitné suroviny, výborná kuchyňa a práca, ktorá baví – to […]

Kvalitné suroviny, výborná kuchyňa a práca, ktorá baví – to sú hlavné ingrediencie Zoltána Baláža, šéfkuchára reštaurácie Cubes v bratislavskom Hoteli Aston.  Ak máte radi modernú kuchyňu a objavovanie úžasných chutí, ste na správnom mieste. 

 

Prečo si sa rozhodol práve pre gastronomický segment?

Z jednoduchého dôvodu… Napĺňa ma to. A nie je nič viac ako keď vás práca baví. Bude to znieť možno neuveriteľne ale sú dni kedy som v práci a popri tom relaxujem počas varenia Je úžasné ako sa dajú kombinovať chuť a textúra surovín. Je to umenie ako také. Navyše mám popri nej možnosť ochutnať a pracovať so surovinami z celého sveta. Samozrejme aj z rodného Slovenska. Pôvodne som sa chcel venovať úplne niečomu inému, no dnes vôbec neľutujem svoje rozhodnutie.

 

Vidíš rozdiel v tom akí bol zákazníci voľakedy a akí sú teraz?

K tomuto sa ja neodvážim vyjadriť. Som pomerne mladý na takéto „reči“. Čo však vnímam je, že ľudia sú v aktuálnej dobe, moderní a to je vidieť aj v spôsobe stravovania. Neboja sa experimentovať a sú radi keď si nájdu čas aj na viac chodov ako na „Hlavné jedlo“. Myslím, že sa postupne stráca záujem chodiť na miesta kde rozhoduje predovšetkým cena. Vedia si vždy nájsť zlatú strednú cestu a občas si dopriať aj jedlo ktoré spĺňa vyššie štandardy.

 

V čom je reštaurácia Cubes výnimočná?

Cubes je predovšetkým o poctivej kuchyni s prvkami modernej gastronómie. Je pre nás dôležité ako sa správame ku každej surovine a ako z nej dostať čo najpríjemnejšiu chuť. Veci ako sezónnosť a čerstvosť, tie už by sa dnes ani nemali skloňovať a mali by byť samozrejmosťou úplne všade. Reštaurácia má moderný dizajn za ktorý bola aj ocenená cenou za architektúru. Príjemné a prirodzené denné svetlo presakuje reštauráciou počas obeda a večerná atmosféra v tlmenom svetle doprevádzaná pokojnou atmosférou a klavírnou hudbou.

 

Prečo si sa rozhodol práve pre Kráľovskú hydinu ?

Prečo ? Pretože majú príjemných zamestancov 🙂 . To je samozrejme tiež pravda no nie dôvod pre ktorý sme sa rozhodli pre Kráľovskú hydinu. V prvom rade je to naozaj chuť a kvalita Kráľovskej hydiny. Kto neochutnal nemôže vedieť o čom rozprávam. Nie sú to tie „silikónové“ prsia a inak modifikovaná hydina!

 

Aký je tvoj obľúbený recept z kuracieho mäsa?

Najradšej mám recept na kuracie empanadas.

Potrebujeme:

Na plnku:
4 kusy verených kráľovských kuracích pŕs nakrájaných na drobno
1/2 pohára korenených tvrdých syrov nakrájaných na drobno
1 polievkovú lyžicu pretlačeného cesnaku
1 pohár nastrúhaného čedaru
1 čajovú lyžičku chilli korenia
1/2 čajovej lyžičky rímskej rasce
hrsť jarnej cibulky
300 gramov baraních rohov nakrájaných na kolieska
soľ

Na obal:
Lístkové cesto
Vajíčko
Soľ
Rasca

Postup:
Všetky suroviny na plnku zmiešame vo väčšej mise spolu a poriadne premiešame.
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko a povykrajujeme kruhy s priemerom 10cm.
Kruhy naplníme jednou polievkovou lyžicou pripravenej plnky.
Naplnený kruh preložíme na polovicu a kraje pozatláčame vidličkou.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom, posolíme a posypeme rascou.
Pečieme 12 – 13 minút pri 200°C.

Želáme dobrú chuť! 🙂