Obchodné reťazce nám ponúkajú veľké množstvo naporciovaných kuracích kúskov a častí. Už ale vieme, že kúpa celého kuraťa nám šetrí nielen čas strávený v práci, ale aj peňaženku.
V krátkom inštruktážnom videu sa dozviete, ako hravo a ľahko rozporciovať kura. Jediné, čo k tejto činnosti potrebujete, je ostrý nôž a ak si nechcete poškodiť kuchynskú linku, doska na krájanie je tiež vítanou pomôckou (dokonca uvidíte i tip ako zabrániť tomu, aby sa doska šmýkala po povrchu).
Šéfkuchár Tomáš Zapletal zo Školy varenia pre gurmánov vás prevedie celým procesom porciovania – od vybratia kurčaťa z obalu až po oddelenie poslednej časti. Ak ste doteraz váhali, teraz je čas nechať sa viesť odborníkom a naučiť sa porciovať rýchlo a bez zbytočných vrások.
Celé kura vám nereže? Tak teda režte…
KuRadič na záver:
- aby sa doska na krájanie nešmýkala, je dobré vložiť pod ňu vlhkú utierku,
- na porciovanie kuraťa používame čo najostrejší nôž,
- každá časť rozporciovaného kuraťa má svoje využitie v kuchyni.