EN
Je toho viac

Ako pripraviť kura: Porciovanie

Mnohé sa zdá byť veľmi jednoduché, kým to nezačneme robiť. To, čo jeden zvládne ľavou zadnou, druhý považuje za namáhavú činnosť. Vyhýbate sa kúpe celého kuraťa, lebo neviete, ako ho rozporciovať? Alebo si myslíte, že to zaberie príliš veľa času?

Potom je tu práve pre vás krátke inštruktážne video, kde sa dozviete, ako hravo a ľahko rozporciovať kura. Jediné, čo k tejto činnosti potrebujete, je ostrý nôž a ak si nechcete poškodiť kuchynskú linku, doska na krájanie je tiež vítanou pomôckou (dokonca uvidíte i tip ako zabrániť tomu, aby sa doska šmýkala po povrchu).

 

Šéfkuchár Tomáš Zapletal zo Školy varenia pre gurmánov vás prevedie celým procesom porciovania – od vybratia kurčaťa z obalu až po oddelenie poslednej časti. Ak ste doteraz váhali, teraz je čas nechať sa viesť odborníkom a naučiť sa porciovať rýchlo a bez zbytočných vrások.

 

Celé kura vám nereže? Tak teda režte…

 

 

KuRadič (užitočné rady na záver)

  • aby sa doska na krájanie nešmýkala, je dobré vložiť pod ňu vlhkú utierku
  • na porciovanie kuraťa používame čo najostrejší nôž
  • každá časť rozporciovaného kuraťa má svoje využitie v kuchyni