Skip to content

Novinky, rady a zaujímavosti

Varenie je viac ako len váš koníček alebo sa v ňom potrebujete zdokonaliť a radi privítate tipy odborníkov? Kuchárska kniha. Jednoduché, no účinné riešenie v oboch prípadoch, a to aj v dobe digitálnych technológií a internetových návodov. Svoje popredné miesto si drží stále najmä vzhľadom na kvalitu. Tá okrem detailne opísanej prípravy jedál a skladby jednotlivých surovín odráža kuchárske umenie, ku ktorému sa vďaka rôznym tipom a inšpiratívnym radám môžete dopracovať aj vy.

Zdravá „rýchlovka“, tradičný recept, ľahká večera či hlavné jedlo, ktoré z vás urobí najlepšiu hostiteľku? Receptár vám poskytne overené aj osobité postupy a metódy na prípravu pokrmov, ktoré zvládnete bez ohľadu na to, či ste kuchársky začiatočník alebo domáci profesionál. Práve ich dodržanie je základom úspechu. Stravovať sa chutne? Presvedčte sa, že to môže byť jednoduché – stačí siahnuť po správnom výtlačku.

Tipy na chutné recepty z kuraciny

Je síce pravdou, že gastronómia je nevyčerpateľnou studnicou nápadov, no z času na čas sa môže stať, že ďalšia inšpirácia jednoducho neprichádza. Spestrenie jedálnička pritom nemusí byť náročnou záležitosťou. Aj keď je kura, ktoré vyťahujete z rúry, naozaj chutné, obmenou niektorých ingrediencií môže vašim chuťovým pohárikom priniesť úplne iný zážitok. Možno vám ho zaručia práve recepty z nasledujúcich kníh.

  • Kuracie prsia na 78 spôsobov – Autor Zoltán Liptai sa zameral výhradne na prípravu kuracích pŕs, a to nielen preto, že sa stále tešia veľkej obľube. Je to i vďaka tomu, že nedodržanie základných, no dôležitých pravidiel prípravy spôsobuje ich nevýraznú chuť a aj suchosť. Keďže v súčasnosti sú trendom najmä ľahké jedlá z kuraciny s krátkou a jednoduchou prípravou, recepty sa rovnako nesú v tomto duchu. Kúpou receptára získate pomocníka, s ktorým vycibríte chuť predjedál, šalátov, polievok aj hlavných chodov.
Zdroj: Bux.sk
  • Jednoduše & dokonale: Kuře – Autor Roman Vaněk ani zďaleka nevydáva prvú knihu s tematikou varenia, no tentoraz si do parády zobral špeciálne recepty z kuraciny. Ako napovedá už názov edície, prípravu jedál zvládne naozaj každý, pretože jej návod je spracovaný osvedčeným spôsobom „krok za krokom“. Na takmer 80 inšpiratívnych kuracích receptov budete potrebovať bežne dostupné suroviny, ktoré sa napokon zmenia na kulinársku špecialitu. Zásluhu na tom má i fakt, že na tejto knižnej publikácii sa podieľal aj tím popredných českých šéfkuchárov.
Zdroj: Bux.sk
  • Rychlé večeře: Kuře – Autorka Kate McMillanová zhromaždila viac ako 50 receptov z kuraťa vrátane chutných príloh a šalátov. Ich príprava je rýchla a cielená na neskoršie konzumovanie, respektíve večeru. Ocenia ich predovšetkým tí, ktorí nemajú to šťastie alebo čas na teplé jedlo v priebehu pracovného času. Kniha prináša aj nápady a zaujímavé triky na uľahčenie samotného varenia či zostavovania menu.
Zdroj: Bux.sk
  • Päťdesiat odtieňov kuraťa – Autor FL Fowler si zobral za úlohu viac ako len vytvoriť knihu receptov. Do vašej kuchyne má priniesť nielen skvelé chute, ale i veľa humoru. Pripravte sa na to, že ide o alternatívu klasického receptára, do istej miery inšpirovanú bestsellerom Fifty Shades of Gray. Svedčia o tom nielen samotné názvy receptov, ale aj príbeh kuracej slečny Koko a zvodného kuchára Bladesa, ktorý má byť zaujímavým čítaním (nielen) popri varení.
Zdroj: Bux.sk

Dúfame, že sa vám naša inšpirácia pozdáva. Teraz už zostáva len zájsť do našich produktových predajní a vybrať si kvalitné mäso od HSH, ktoré poteší celú vašu rodinu. Dobrú chuť a veľa trpezlivosti pri varení.

 

newsletter subscription

Subscribe our newsletter to get news updates.