Contest Category : Sviatočný recept

FORGOT YOUR DETAILS?

FORGOT YOUR DETAILS?

Suroviny:
– kurča
– cibuľa
– šampiňóny
– smotana
– ryža

Postup:
Kurča vykostím. Vykostené časti použijem na polievku. Mäso jemne okorením zmesou na hydinu. Podusím šampiňóny na cibuľke a uložím na dno misy z jenského skla. Na šampiňóny poukladám valčeky kuraciny aj s kožou a podlejem trochou vody. Pečiem prikryté asi 45 minút pri 180 °C a následne ešte odkryté asi 10 minút, aby kožka bola chrumkavá. Podávam s ryžou a so smotanovo-šampiňónovou omáčkou alebo len s chlebíkom.

Dobrú chuť.

0 Počet hlasov:

Suroviny:

– kuracie krídla
– kuracie stehná
– mrkva
– petržlen
– zeler
– cibuľa
– cesnak
– zemiak
– zelená paprika

Postup:
Do hrnca vložíme kuracie krídla, mrkvu, petržlen, zeler, cibuľu, cesnak, zemiak, soľ, vegetu, čierne korenie, zelenú papriku a údené kuracie stehná. Všetko spolu povaríme na miernom ohni minimálne 4 hodiny. Po uvarení mäso a zeleninu nakrájame, dáme do mištičiek a zalejeme vývarom. Necháme postáť cez noc do rána v chlade, kým pekne zhustne.

Dobrú chuť.

0 Počet hlasov:

Suroviny:
– balíček penne
– 300 g kuracích pŕs
– 1 ks mozzarelly
– 2 balenia sladkej smotany
– 2 vajcia
– korenie gyros, morská soľ, olej, fazuľa v konzerve, kukurica v konzerve

Postup:
1. Kuracie mäso nakrájame na kúsky, na troche oleja orestujeme, pridáme korenie gyros.
2. Cestoviny uvaríme al dente.
3. Cestoviny zmiešame s orestovaným mäsom, pridáme fazuľu a kukuricu (mali sme v chladničke, treba využiť). Vymažeme si misu na zapekanie a dáme do nej zmes.
4. Smotanu zmiešame s rozšľahanými vajcami, vylejeme na cestoviny. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 40 minút. Podávame so šalátom alebo s

1 Počet hlasov: