EN
Je toho viac

Ako pripraviť kura: Marinovanie

Kedysi slovo marináda označovalo len slanú vodu, ktorá pomáhala konzervovať mäso alebo ryby. V súčasnosti sa pod týmto pojmom chápe korenená šťava, do ktorej sa nakladá mäso, aby zmäklo a dostalo výraznejšiu chuť. Samozrejme, chuť závisí od toho, čo ste na prípravu marinády použili.

K typickým zložkám marinády patrí olej, ocot, víno či korenie a citrón. Avšak receptov na marinády je veľa a môžete v nich nájsť naozaj ingrediencie od výmyslu sveta. Ako napríklad papayu či kiwi. Nikoho teda neprekvapí, že pri niektorých druhoch marinád sa vyžaduje, aby si mäso v nich postálo aj zopár dní.

Vo videu sa zoznámite s jedným receptom na marinádu. Je jednoduchý a  obsahuje len také ingrediencie, ktoré na našom trhu bežne dostať, a obyčajne  sú súčasťou každej slovenskej kuchyne. Ak sa rozhodnete recept vyskúšať zarovno so sledovaním videa, vopred upozorňujeme, že kuracie mäso musí stáť v tejto marináde tri hodiny. Takže ideálny čas na prípravu marinády nie je vtedy, keď už ste naozaj veľmi veľmi hladní.

Marína, rád ťa mám – tak spieval svojho času známy Gejza Dusík. Veríme, že recept z videa vám bude chutiť a možno si po dobrom jedle aj zanôtite: Marináda, rád ťa mám… 🙂

 

 

KuRadič (užitočné rady na záver)

  • do marinády používajte kvalitné a čerstvé suroviny
  • mletá červená paprika marináde skôr ublíži ako pomôže
  • kuracie mäso by malo byť v marináde aspoň tri hodiny, ideálne však od večera do rána